...you a go tired fee see me face, cant' get me out a the race...
politics , economy
from ssta73 ssta73 on 2009-11-18 18:15
wait..Voting.. bad good

ο ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΌς χώρος στην πόλη του Ηρακλείου αυξάνει με γοργούς ρυθμούς.. Θυμίζει την Αθήνα του '92 με τα 100-200 άτομα....  και να φανταστεί κανείς ότι είναι πολοί εκείνοι που δεν έχουν ακόμα ενεργοποιηθεί..... λόγο καλής μεταχείρισης από το κράτος και τους προστάτες του.
from ssta73 ssta73 on 2009-10-26 15:28 2 comments
ελλας

from ssta73 ssta73 on 2009-01-30 12:14
wait..Voting.. bad good
2 comments
Ιός υπολογιστή μετατρέπεται σε επιδημία

Η μετάδοση ενός "σκουληκιού" σε υπολογιστές που έχουν σαν λειτουργικό σύστημα τα windows, παίρνει διαστάσεις επιδημίας.

Ο συγκεκριμένος ιός είναι γνωστός αρκετούς μήνες αφού έκανε την πρώτη του εμφάνιση τον Οκτώβρη του περασμένου χρόνου. Εδώ και λίγο καιρό όμως, μια ιδιαιτέρως τοξική έκδοση του, έχει αρχίσει να εξαπλώνετε στους υπολογιστές σε όλο τον κόσμο.

Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι υπολογιστές που έχουν προσβληθεί από τον ιό είναι περίπου  9 εκατομμύρια και αυξάνονται δραματικά. Όσοι δεν έχουν κάνει ενημέρωση λογισμικού από την Μicrosoft είναι εκτεθειμένοι στον κίνδυνο να καταλειφθεί ο υπολογιστής τους από τον ιό.

Συμφώνα με την F-secure εταιρεία κατασκευής λογισμικού αντιμετώπισης ιόν μερικά από τα προβλήματα που προκαλεί ο ιός είναι:

Μπορεί να βγάζει εκτός δικτύου τους χρήστες. Αυτό γίνετε γιατί ο ιός χρησιμοποιεί όλο το εύρος ζώνης του δικτύου ψάχνοντας κωδικούς.
Ο ιός κάνει επανεκκίνηση του υπολογιστή και βάζοντας στα αρχεία του δικαιώματα διαχείρισης, τέτοια που ο χρήστης δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά με αποτέλεσμα η αντιμετώπιση του να είναι πολύ δύσκολη.
Το "σκουλήκι" εκτός των άλλων κατεβάζει αντίγραφα του εαυτού του από ιστοσελίδες και τοποθεσίες  του διαδικτύου τα οποία είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν ώστε να περιοριστούν.
Η Microsoft δημιούργησε μια ενημέρωση των windows την περασμένη εβδομάδα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την καινούρια μορφή του ιού.  

Υπάρχουν στοιχειά ότι η καταγωγή του ιού είναι από την Ουκρανία καθώς στον κώδικα προγραμματισμού του υπάρχουν παράμετροι η όποιοι προσπαθούν να αποφύγουν την εξάπλωση του σε υπολογιστές της Ουκρανίας.

Τελευταίες πληροφορίες για τον ιό "Conficker" όπως εχει ονομαστεί, αναφέρουν ότι έχει χτυπήσει ένα μεγάλο μέρος των υπολογιστών της Βρετανίας.

Το BBC αναφέρει ότι υπολογιστές νοσοκομείων στο Σέφιλντ και του Βασιλικού ναυτικού καθώς και της Βασιλικής αεροπορίας έχουν πληγεί από τον ιό. Κάνοντας την επικοινωνία με το υπουργείο αμύνης της Βρετανίας πολύ δύσκολη, με αποτέλεσμα να γυρίσουν πίσω μερικά χρόνια χρησιμοποιώντας πατροπαράδοτους τρόπους επικοινωνίας όπως το χαρτί με το στιλό και το τηλέφωνο.

Πηγή Ημερησία
from ssta73 ssta73 on 2009-01-28 14:09
wait..Voting.. bad good
4 comments

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΙΣΒΟΛΗ VIRUS KAI AΦΟΥ ΤΟ NOD τον εβαλε σε καραντινα χωρις να μπορει να τον κάνει delete, ΣΤΗΝ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΣΕ SAFE MODE & ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΝΩ WINDOWS UPDATE ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΥΝΗΜΑ


ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΟΝ VIRUS meta από επανεκίνηση όμως αναφέρει οτι χρησιμοποιήτε από αρχείο συστήματος


_________The site cannot continue because one or more of these Windows services is not running:

·                         Automatic Updates (allows the site to find, download and install high-priority updates for your computer)

·                         Background Intelligent Transfer Service (BITS) (helps updates download more quickly and without problems if the download process is interrupted)

·                         Event Log (keeps a record of updating activities to help with troubleshooting, if needed)

To make sure these services are running:
1. Click Start, and then click Run.
2. Type services.msc and then click OK.
3. In the list of services, double-click on Automatic Updates and then click Properties.
4. In the Startup type list, select Automatic and click Apply.
5. Verify that the Service status is started, if the Service Status is Stopped click on the Start Button.
6. In the list of services, double-click on Background Intelligent Transfer Service (BITS) and then click Properties.
7. In the Startup type list, select Manual and click Apply.
8. Verify that the Service status is started, If the Service Status is Stopped click on the Start Button.
9. In the list of services, double-click on Event Log and then click Properties.
10. In the Startup type list, select Automatic and click Apply.
11. Verify that the Service status is started, If the Service Status is Stopped click on the Start Button.

If this does not resolve the problem you may request help from one of the following resources.

For self-help options:

·                         Frequently Asked Questions

·                         Find Solutions

·                         Windows Update Newsgroup

For assisted support options:
Microsoft Online Assisted Support (no-cost for Windows Update issues)

from ssta73 ssta73 on 2008-12-15 11:11 tags politics
wait..Voting.. bad good

Είμαστε όλοι Έλληνες - Δημοσιευμένο κείμενο από τη Liberation

Η μεγάλης κυκλοφορίας γαλλική εφημερίδα "Liberation" με βαρυσήμαντο άρθρο της παίρνει ξεκάθαρα το μέρος των διαδηλωτών και δηλώνει "Είμαστε όλοι Έλληνες", ενώ ΕΞΗΓΕΙ τι συμβαίνει στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό (και παράλληλα "τα χώνει" και στη Γαλλία).

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

1 - Ουδείς υπενθυμίζει το γεγονός ότι η ζωή στην Ελλάδα έγινε πολύ ακριβή μετά την υιοθέτηση του Ευρώ, ο μέσος μισθός είναι κάτω από 1000 Ευρώ, στην πραγματικότητα 800 Ευρώ, ενώ οι τιμές των ειδών διατροφής το λιγότερο διπλασιάστηκαν.
2 - Ουδείς λέει ότι το Carrefour εξαγόρασε πολλά ελληνικά σούπερ-μάρκετ μετά την υιοθέτηση του Ευρώ, ότι η Εμπορική Τράπεζα (2η τράπεζα στην Ελλάδα), η Αγροτική Τράπεζα, η Γενική Τράπεζα εξαγοράστηκαν από γαλλικές τράπεζες, και συγκεκριμένα από ! την BNP. Ότι η απορύθμιση της αγοράς μετά την υιοθέτηση του Ευρώ οδήγησε στον καλπασμό των διεθνών εταιριών.
3 - Ουδείς λέει ότι η γαλλική πρεσβεία βρίσκεται εκεί μόνον ως αντιπρόσωπος αυτών των εταιριών, οι οποίες εξαγοράζουν τις ελληνικές,τουλάχιστον σε εκείνο το μέρος της αγοράς όπου παίζουν κάποιο ρόλο.
4 - Ουδείς λέει ότι το αεροδρόμιο των Αθηνών παραχωρήθηκε σε γερμανική εταιρία, ότι το λιμάνι του Πειραιά παραχωρήθηκε σε κινέζικη εταιρία. Σαν να λέμε ότι η Ελλάδα χάνει σιγά-σιγά τον έλεγχο των μέσων μεταφοράς.
5 - Ουδείς λέει ότι τα πολιτικά κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, βρίσκονται στα χέρια των ίδιων οικογενειών εδώ και γενεές. Τέλος, οι έλληνες ζούσαν πολύ καλύτερα πριν την υιοθέτηση του Ευρώ, το οποίο συνιστά καταστροφή. Για την ελληνική νεολαία το κόμμα της κεντροδεξιάς έγινε το σύμβολο αυτής της εκχώρηση! ς των δικαιωμάτων τους, των προσδοκιών τους.

Καλή τύχη στους φορείς της ελπίδας. Οι πολιτικοί γνωρίζουν ότι το κεφαλαιοκρατικό σύστημα πνέει τα λοίσθια, αλλά φοβούνται πολύ, πάρα πολύ μην χάσουν τα προνόμιά τους.
Και, αν οι πολιτικοί δεν το παραδεχτούν, τα πρόβατα θα γίνουν λύκοι.
Για τους Έλληνες το Ευρώ είναι μια καταστροφή, περιμένετε όμως, δεν είναι μόνο για τους Έλληνες, μου φαίνεται πως είναι για όλη την Ευρώπη. Η αγοραστική ικανότητα είναι πολύ πιο χαμηλή σε σχέση με το παρελθόν. Κι εδώ επίσης η κυβέρνηση κάνει τον κουφό, για αυτούς η κατάσταση βαίνει μια χαρά, υπάρχει μια κρίση, αλλά πέραν τούτου ουδέν.
Αλλά είναι φυσιολογικό ούτε καν να βλέπεις την κρίση να διέρχεται όταν παίρνεις μισθό 10000 Ευρώ το μήνα. Για κείνον όμως που κερδίζει 700 Ευρώ το μήνα ο τόνος δεν είναι ο ίδιος. Και νομίζω ότι οι νέοι δεν είναι ηλίθιοι,! ώστε να μην βλέπουν τι συμβαίνει. Εξ'' ου και όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα.

Η μοναρχία των πολιτικών: οι νέοι δεν θέλουν πια αυτό το σύστημα.
Δισεκατομμύρια ξοδεύτηκαν για τις τράπεζες, δισεκατομμύρια ξοδεύτηκαν για αυτοκίνητα, δισεκατομμύρια ξοδεύτηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δισεκατομμύρια ξοδεύτηκαν για πολέμους, δισεκατομμύρια ξοδεύτηκαν για τη διαβίωση των πολιτικών, δισεκατομμύρια ξοδεύτηκαν για να βοηθήσουμε τις εταιρίες που ήδη διέθεταν δισεκατομμύρια, και για τους λαούς ψίχουλα.
Ωραία διανομή του πλούτου, ωραία δικαιοσύνη, οι συνταξιούχοι επιβιώνουν, οι νέοι δεν έχουν δουλειά, οι μισθωτοί παραπαίουν. Κανένα πρόβλημα αφού υπάρχουν όλα αυτά τα δισεκατομμύρια.
Είμαι Ελληνίδα και είμαι πολύ υπερήφανη. Να είστε σε ετοιμότητα. Τα > γεγονότα της Ελλάδας έρχονται στην Ευρώπη.
Ας ξαναγράψουμε το κείμενο βάζοντας στη θέση της Ελλάδας τη Γαλλία και έχουμε μια αρκετά ρεαλιστική απεικόνιση όσων μας περιμένουν τα επόμενα χρόνια (μήνες;).

Βλέποντας τα ρεπορτάζ των εφημερίδων και των ειδήσεων για όσα
συμβαίνουν στην Ελλάδα, δεν μπορεί παρά να μας έρχονται αβίαστα ορισμένες αναμνήσεις και να λέμε ότι τέτοιου είδους γεγονότα θα μπορούσαν κάλλιστα να συμβούν στη Γαλλία, αν η κυβέρνηση και ο Σαρκοζί δεν έπαιρναν κάποιες προφυλάξεις. Όλα τα συστατικά στοιχεία της ελληνικής εξέγερσης έχουν συναθροιστεί και εδώ, και ο Σαρκοζί δεν πρέπει να είναι πολύ ήσυχος αυτή τη στιγμή!

Από την Ελλάδα στη Γαλλία δεν είναι και πολύ μακριά. Μια σπίθα ίσως είναι αρκετή. Γάλλοι, άλλη μια φορά!
Σας καλώ από την Ιταλία: χρειαζόμαστε κάποια ελληνική διαδήλωση, διότι η κατάσταση στη χώρα μας είναι πραγματικά σοβαρή. Ο νεανικός πληθυσμός δεν κατανοεί την αξία της ζωής και των πραγμάτων. Ο Μπερλουσκόνι είναι κακός, όχι όμως το απόλυτο κακό. Άλλαξε τη ζωή των ιταλών (όλων των ιταλών, δεξιών, κεντρώων, αριστερών) διαμέσου της τηλεόρασης και η ιταλική κοινωνία νοιάζεται μονάχα να ερμηνεύσει την πραγματικότητα με τις κατηγορίες της τηλεόρασης: την ομορφιά, την επιτυχία. Και είναι κυρίως οι νέοι των 600 Ευρώ το μήνα (και λιγότερο!) που το κάνουν αυτό.
Είμαστε όλοι έλληνες!

Τα Νέα 11/12/08

from ssta73 ssta73 on 2008-12-09 10:57 tags politics
wait..Voting.. bad good
H Ν.Δ. την προηγούμενη φορά είχε πέσει με νεκρό!..... θυμάστε..... λέτε να εχουμε τα ίδια....

ΑΝ ΞΕΣΠΑΣΕΙ & ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΡΑ.... ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ......... 
from ssta73 ssta73 on 2008-12-08 10:57 tags politics
wait..Voting.. bad good
9 comments
-.............η ζωη συνεχίζεται.....................ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΡΟΜΟ (ΔΕΝ;;;) ΖΗΤΟΥΝ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ....

η ιστορια επαναλαμβάνεται....... ΝΟΕΜΒΡΗΣ '85.........

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ ..... ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΛΙΓΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ....

ΠΙΚΡΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ : ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ.... ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ & ΞΕΡΩ ... ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΔΙΑΠαιΔΑΓΩΓΗΣΩ.....

-...
ΑΘΕΛΑ ΜΑΣ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.... Η΄ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ???

----- ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΌΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ.... 

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ.....


 

from ssta73 ssta73 on 2008-11-12 16:15 tags politics
wait..Voting.. bad good
6 comments
Συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης θα έχουν το μεσημέρι της Τετάρτη οι εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, από την οποία θα κριθεί η συνέχιση ή μη της μαζικής απεργίας πείνας των περισσοτέρων από 5.300 κρατουμένων στις φυλακές της χώρας.

Η κατάσταση κρίνεται κρίσιμη, καθώς αντί να εκτονώνεται το κύμα διαμαρτυρίας στις φυλακές, όσο περνούν οι ημέρες, κλιμακώνεται. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των απεργών πείνας αυξάνεται καθημερινά από την ημέρα που η αποχή από το συσσίτιο μετατράπηκε σε απεργία πείνας: από τους 3.311 στις 8 Νοεμβρίου έφθασαν τους 4.805 στις 9 Νοεμβρίου, αυξήθηκαν στους 5.251 στις 10 Νοεμβρίου και ξεπέρασαν τους 5.300 μέχρι αργά το βράδι της Τετάρτης.

Όπως σημείωσε ο Π.Λάμπρου από την Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, οι προτάσεις του Κεντρικού Επιστημονικού Συμβουλίου των Φυλακών δεν κρίνονται ικανοποιητικές και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην προκύψει συμφωνία των δυο πλευρών κατά τη συνάντηση, την Τετάρτη.

Τον αγώνα για τη βελτίωση των συνθηκών στα σωφρονιστικά καταστήματα που ξεκίνησε η Πρωτοβουλία συνυπογράφουν ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η Διεθνής Αμνηστία, η ΑΡΣΙΣ-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων (που ασχολείται ιδιαιτέρως με το θέμα των ανηλίκων φυλακισμένων), η Ένωση Πολιτών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και άλλες οργανώσεις.

Ήδη την Τετάρτη κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία από τις φυλακές Χίου, Κέρκυρας, Κορυδαλλού, Αλικαρνασσού, Πάτρας, καθώς η πλήρης αποχή από τροφή και νερό, που ακολούθησε την αποχή από τα συσσίτιο, έχει επιφέρει σοβαρά προβλήματα υγείας. Κι αυτό διότι ένας μεγάλος αριθμός φυλακισμένων βρίσκεται υπό φαρμακευτική αγωγή. Συγχρόνως το 50% των κρατουμένων είναι τοξικομανείς και η αιφνίδια αποχή δημιουργεί ισχυρό σοκ στον οργανισμό.

Ενδεικτικό της αποφασιστικότητας, την οποία επιδεικνύουν οι φυλακισμένοι, είναι ότι εδώ και τρεις ημέρες κρατούμενοι στις φυλακές Αμφισσας και Τρικάλων έχουν ράψει τα στόματα τους σε μια προσπάθεια να δηλώσουν δημοσίως ότι έχουν πλέον υπερβεί τα όρια της απελπισίας και του ενστίκτου αυτοσυντήρησης.

Πάγια αιτήματα των κρατουμένων είναι:

- Η κατάργηση του ορίου συμπλήρωσης των 4/5 της ποινής (προκειμένου να είναι δυνατή η αποφυλάκιση) για όσους έχουν καταδικασθεί για εμπορία ναρκωτικών και η μείωσή του στα 3/5 της ποινής όπως ισχύει για τις άλλες κατηγορίες καταδικών. Στις ελληνικές φυλακές 6.500 άνθρωποι κρατούνται με την κατηγορία της εμπορίας ναρκωτικών, όταν ο αντίστοιχος αριθμός στη γειτονική Ιταλία ανέρχεται σε 120 μόνο άτομα.

- Ζητείται μείωση ποινών κατά τρία χρόνια σε όλες τις καταδίκες, προκειμένου να μειωθεί ο υπερπληθυσμός των φυλακών. Αυτή τη στιγμή, ενώ η συνολική χωρητικότητα των φυλακών ανέρχεται σε 7.500 θέσεις, κρατούνται περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι. Αρκετές φορές τα προηγούμενα χρόνια οι διευθυντές των φυλακών ενημέρωναν τις εκάστοτε ηγεσίες του υπ. Δικαιοσύνης ότι δεν υπάρχει πλέον χώρος για επιπλέον κρατουμένους, με αποτέλεσμα άνθρωποι να κοιμούνται στο πάτωμα και μέσα σε τουαλέτες. Κελιά με εσωτερική τουαλέτα που είχαν κατασκευασθεί στον Κορυδαλλό για ένα άτομο, αυτή τη στιγμή φιλοξενούν τέσσερα άτομα. Επιπλέον, η έλλειψη πόρτας στην τουαλέτα δημιουργεί ποικίλα προβλήματα από τη στιγμή που κλείνει η πόρτα του κελιού. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται σε κείμενο της Πρωτοβουλίας, στη φυλακή διώκεται η αξιοπρέπεια.

- Ζητείται να υπάρξουν γιατροί στις φυλακές. Το μοναδικό νοσοκομείο κρατουμένων στην Ελλάδα υπάρχει στον Κορυδαλλό και σε διπλανό κτίριο φιλοξενείται το μοναδικό ψυχιατρείο κρατουμένων στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά, τα δυο νοσοκομεία δεν διαθέτουν ειδικευμένους γιατρούς. Φορείς του AIDS και φυματικοί συμβιώνουν δίπλα στους υπόλοιπους κρατούμενους. Το αίτημα για μετάταξη των δυο νοσοκομείων από το υπ. Δικαιοσύνης στο υπ. Υγείας αναμένεται τελικά να ικανοποιηθεί από την ηγεσία του υπ. Δικαιοσύνης.

- Στο πλαίσιο των ζητούμενων αλλαγών αιτείται να σταματήσει το δέσιμο των κρατουμένων πισθάγκωνα, κατά τη διάρκεια μεταγωγών ή όταν μεταφέρονται σε νοσοκομείο. Κι αυτό διότι ο κρατούμενος δεν μπορεί να στηριχθεί από πουθενά, μετατρέπεται σε μπάλα κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του και καταλήγει στον προορισμό του με λιγότερο ή περισσότερο σοβαρούς μώλωπες.

- Ζητείται να ληφθούν μέτρα εντός των φυλακών και να ελέγχεται η συμπεριφορά των δεσμοφυλάκων. Το ποσοστό θανάτων εντός των φυλακών είναι δυσανάλογα υψηλότερο από το ποσοστό θανάτων στον γενικό πληθυσμό. Το στοιχείο αποκτά μεγαλύτερη σημασία εάν ληφθεί υπόψη ότι οι κρατούμενοι βρίσκονται σε παραγωγικές ηλικίες, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό του γενικού πληθυσμού είναι ηλικιωμένοι. Σε κείμενο των κρατουμένων υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα βρέθηκε κρεμασμένος στο κελί του, στο ψυχιατρείο Κορυδαλλού, ο 15χρονος Πολωνός Ματιέα που είχε μεταφερθεί στον Κορυδαλλό από τον Αυλώνα. Ο έφηβος είχε καταδικασθεί για την κατοχή τριών γραμμαρίων χασίς. Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Ιανουαρίου ο καρκινοπαθής Φώτης Τσολακάκης, που δεν είχε ξεπεράσει τα 40 του χρόνια και βρισκόταν σε τελευταίο στάδιο καρκίνου, πέθανε στο νοσοκομείο Κορυδαλλού διότι το υπουργείο αρνήθηκε τη μεταφορά του σε δημόσιο νοσοκομείο για ανήκεστο βλάβη. Φωτιά έκαψε ζωντανούς τέσσερις ανθρώπους στο κελί 80 του Κορυδαλλού και δεν υπήρξε καμία κύρωση για τους δεσμοφύλακες που λίγο πριν ξεσπάσει η φωτιά, άλλοι κρατούμενοι τους είχαν δει να βγαίνουν από το κελί.

- Πάγιο αίτημα της Πρωτοβουλίας αποτελεί επίσης η πλήρης κατάργηση των φυλακών ανηλίκων και η αντικατάστασή τους από άλλης μορφής ιδρύματα που παρέχουν τις προϋποθέσεις κοινωνικοποίησης των παιδιών και όχι περαιτέρω ώθησης τους σε περιθωριακές ή εγκληματικές συμπεριφορές.

Παρέμβαση Παπούλια

Ποιότητα της Δημοκρατίας η επίλυση των προβλημάτων του Σωφρονιστικού Συστήματος τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος την Τετάρτη στο Προεδρικό Μέγαρο τον υπουργό Δικαιοσύνης Σωτήρη Χατζηγάκη.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι το υπουργείο είναι έτοιμο να καταθέσει δύο δέσμες μέτρων για την επίλυση των προβλημάτων. Η πρώτη, που δεν έχει -όπως είπε- καμία οικονομική επιβάρυνση, εκτιμάται ότι θα κατατεθεί εντός της επόμενης εβδομάδας στη Βουλή και θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση των φυλακών.

Η δεύτερη, που είναι πιο ριζοσπαστική, όπως είπε, αφορά θέματα, όπως τα ναρκωτικά, τη δημιουργία νέων φυλακών και εκτιμάται ότι θα κατατεθεί τα Χριστούγεννα.

Ο κ. Χατζηγάκης σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, τόνισε ότι οι κρατούμενοι δείχνουν αξιοθαύμαστη ποιότητα στις εκδηλώσεις που προβαίνουν. Είπε, ακόμη, ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης αντιμετωπίζει ένα υπαρκτό πρόβλημα, με σύνεση και σοβαρότητα. Προσπαθούμε να απεγκλωβίσουμε έναν μεγάλο αριθμό κρατουμένων είπε τονίζοντας ότι υπολογίζεται πως με τα πρώτα μέτρα θα απελευθερωθούν περί τους 1.500 κρατούμενους.